Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u ons antwoord op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Stel de vraag dan via het contactformulier.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van shutters?

Als u zich aan het oriënteren bent op shutters, zijn er een aantal zaken waar u op kunt letten. We noemen de belangrijkste:

  • Shutterweb.nl levert alle shutters standaard met scharnieren. Deze scharnieren zorgen voor een duurzame en stabiele constructie.
  • De shutters zijn vochtbestendig, waardoor ze prima in de badkamer kunnen worden toegepast.
  • Er wordt kras- en stootvaste meubellak met UV-blokkers gebruikt. De shutters worden meerdere malen afgelakt.
  • Wij bieden 1 jaar garantie op fabricage- of montagefouten en lakverkleuring.
  • Van welk hout zijn de shutters gemaakt?
  • Onze shutters zijn gemaakt van massief lindenhout. Dit is een lichte houtsoort die nagenoeg niet krom trekt.
  • Een natuurlijke kromming van 6 mm of minder en een maatafwijking van 3 mm of minder zal niet als fabricagefout worden behandeld.

Wat is de levertijd?

Doorgaans 12 weken, echter door vertraging bij het transport kan dit langer zijn. Kiest u echter voor kunststof shutters dan is de levertijd doorgaans 4 weken.

Zijn de shutters verduisterend?

Ja, de shutters zijn zo goed als verduisterend.

Hoe maak ik shutters schoon?

Shutters zijn makkelijk in onderhoud. Stof en vuil veegt u er eenvoudig af met een swiffer of een droge doek. Hardnekkig vuil kunt u verwijderen met een doekje met allesreiniger. Gebruik liever geen agressieve schoonmaakmiddelen, want die kunnen de lak aantasten.

Zijn de shutters ook geschikt voor in de badkamer?

Jazeker. De shutters van Shutterweb.nl zijn vochtbestendig. Ze zijn prima geschikt voor in de badkamer, maar u moet ze niet als doucheafscheiding gebruiken.

Kan ik shutters meenemen in mijn hypotheek?

Bij de meeste hypotheken is dit toegestaan, mits de shutters nagelvast aan het huis worden bevestigd. Wilt u er zeker van zijn, vraag het dan na bij uw hypotheekadviseur. Op deze manier spreidt u de aanschafkosten over een langere periode uit. Mocht u uw huis verkopen, dan geven shutters vaak ook nog een meerwaarde aan uw woning.